OVER MIJ

Mijn Verhaal

Hi! Ik ben Justa van Heertum,

36 jaar, woonachtig in het mooie Arnhem. Hier woon ik samen met mijn verloofde Tim, onze zoon David en onze twee eigenwijze Franse Bulldoggen.

Zolang als ik mij kan herinneren fotografeer ik. Als achtjarig meisje liep ik al met de camera van mijn ouders rond en versleet ik menig rolletje. Vooral onze huisdieren moesten er als model aan geloven. De hond, de konijnen en mijn paard hebben menig keer mogen shinen voor mijn camera.

En als het rolletje dan weer vol was, ging ik snel naar de drogist met fotoservice om ze te laten ontwikkelen. In het begin moest ik nog een aantal dagen wachten, totdat de uurservice in het leven was geroepen. Wat een feest was dat! Elke keer vond ik het weer spannend om de foto's te laten ontwikkelen. Want zouden de foto's gelukt zijn?

Van hobbyist

naar professional

Eenmaal in het digitale tijdperk, en met een vader die gek was van de nieuwste snufjes, was ik een van de eerste met een digitale compact camera. Tot grote vreugde van mijn ouders bespaarde dit een hoop geld op het ontwikkelen van de rolletjes.

Pas jaren later had ik voor het eerst een digitale spiegelreflexcamera in mijn handen. Ik had deze van een vriendin van mij in bruikleen gekregen om een eens te kijken of het wat was voor me. Ik was gelijk verkocht. Na lang sparen kocht ik mijn eerste Canon. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug voor mij. Fotograferen was een onderdeel van mij en mijn leven geworden.

Na wat hobbyen ben ik in 2014 met de opleiding tot vakfotograaf begonnen aan de Nederlandse Fotovakschool in Apeldoorn. Ik deed voor mij gevoel immers maar wat. Ik wilde niet alleen de creatieve kant van het fotograferen beheersen, maar ook de technische kant. Inmiddels mag ik mij professioneel fotograaf noemen, want ik ben in het bezit van mijn vakfotograaf-diploma.

Bruiloften

fotograferen

Mijn eerste huwelijk fotografeerde ik in 2014 en dat was meteen in het buitenland. Vanaf dat moment had het fotograferen van bruiloften mijn hart gestolen! Ik haal enorm veel energie uit het fotograferen van bruiloften. Want hoe mooi is het om getuigen te mogen zijn van een echte love story? En dit ook te mogen vastleggen op de gevoelige plaat? Ik vind het altijd een hele eer als ik de taak van trouwfotograaf mag vervullen.

Hoe klanten mij omschrijven

Klanten omschrijven mij als geduldig, creatief, meedenkend en professioneel. Allemaal eigenschappen waar ik mij goed in kan vinden. Ook perfectionistisch en ondernemend kan ik daar vanuit mijzelf aan toevoegen. Gelukkig weet ik inmiddels wanneer ik deze eigenschap moet loslaten en wanneer ik dit kan omarmen.

Tot slot, waar

word ik nog

meer blij van?

Dansen is mijn andere passie, hetgeen ik samen met Tim mag doen. Elke week zijn wij dansschool Versteegh op de dansvloer te vinden. Een fijne slow foxtrot of samba gaan wij niet uit de weg! Verder word ik enorm blij van fijne muziek die past bij mijn mood van het moment. Ik ben een echte Bourgondiƫr, en vind bijna alles lekker. Met name de Italiaanse en Mexicaans keuken staan wekelijks op ons menu. Bovendien kun je mij ook wakker maken voor een zak drop, een frappuccino van de Starbucks, yoghurtijs en cheese cake (of een combinatie hiervan)!

Lees meer over 
mijn bruidsfotografie

Een fotoshoot is een feestje!

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-L133

Werkwijze

Verzorgd, kleurrijk en gewaagd

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-L135

Mijn stijl

Echte verhalen en inspiratie

Styled-shoot-TLO_T1B8271

Blog

Ervaringen van bruidsparen

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-H153

Recensies

× Heb je een vraag?