MIJN STIJL

Verzorgd, kleurrijk  
en gewaagd

Dankzij mijn gevoel voor kleur en creativiteit weet ik op geheel eigen wijze een bruidsreportage vast te leggen waar jullie nog jarenlang plezier van hebben. Mijn werk wordt vaak getypeerd als kleurrijk, verzorgd en een tikkeltje gewaagd; ook voor zwart-witfoto’s zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Hoewel mijn persoonlijke voorkeur naar kleurenfoto’s uitgaat, lever ik alle beelden in kleur én zwart-wit aan.

Het nabewerken

Na het fotograferen van jullie trouwdag ga ik met circa 2000 beelden naar huis. Dan begint het werk wat niet wordt gezien door jullie, het selecteren en nabewerken. Een klus die vaak wordt onderschat door veel bruidsparen. Want als je een goede fotograaf bent rollen de beelden toch automatisch perfect uit je camera? Ja en nee.

Compositie

en emotie

De compositie en de emotie zijn al bepaald bij het vastleggen van het beeld. Hier wil ik als trouwfotograaf zeker niet aan tornen. Dit is immers het beeld met emotie wat ik heb willen vangen. Zit er bijvoorbeeld een puistje heel goed zichtbaar op het gezicht van de bruid of bruidegom? Ja, dan kies ik er in overleg voor deze subtiel weg te poetsen.

In feite kun je natuurlijk alles aanpassen in een foto, maar dat zou mij meer een beeldbewerker maken dan een fotograaf. Daarom houd ik mij in de nabewerking vooral bezig met de kleuren, het licht, de schaduwen en de uitsnede van het beeld. Ik ga echter geen gezichten vervangen of mensen ergens ‘bijplakken’. De trouwreportage moet een getuige van jullie trouwdag zijn welke mooi verbeeld wordt, geen onwaarheid.

Fotograferen &

nabewerking

De nabewerking is in mijn ogen bijna net zo belangrijk als het daadwerkelijk maken van de foto’s. Doordat ik de beelden zorgvuldig te selecteer en nauwkeurig nabewerk kan ik jullie verzekeren van een prachtig, blijvende herinnering.

Portfolio

Nieuwsgierig naar mijn werk geworden? Bekijk mijn portfolio voor een compleet beeld.

Lees meer over 
mijn bruidsfotografie

Echte verhalen en inspiratie

Styled-shoot-TLO_T1B8271

Blog

Ervaringen van bruidsparen

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-H153

Recensies

Een fotoshoot is een feestje!

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-L133

Werkwijze

Van hobbyist naar professional

just-weddings-justa-van-heertum-tuin-de-lage-oorsprong-L139

Mijn verhaal

× Heb je een vraag?