Trouwen bij Kasteel De Kelder Doetinchem

Door Justa

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Intieme trouwlocatie: Kasteel de Kelder

Dat was de grote wens van dit bruidspaar. Een intieme, romantische bruiloft op een kasteel. Maar hoe houdt je dit intiem? Een kasteel is vaak groot waardoor de gasten verzanden in de locatie. Kasteel De Kelder in Doetinchem is de ideale trouwlocatie voor een kleinschalige bruiloft! Kasteel De kelder behoort tot een van de kleinste kastelen van Nederland. Zo’n knus kasteel had ik nog nooit gezien.

Trouwen Kasteel de Kelder Doetinchem

 

Trouwen Kasteel de Kelder Doetinchem

Getting ready in eigen huis in Arnhem

De dag begon heel relaxt rond 10 uur ‘s ochtends in Arnhem. Het stel had ervoor gekozen om beiden lekker op hun gemak om te kleden in eigen huis. Weliswaar afgezonderd van elkaar, want traditie is traditie! Terwijl Marijke als eerste in de make-up ging, dronk Roelof op zijn gemak nog een bakkie koffie met het bezoek. Marijke’s moeder ontfermde zich over de jurk, waar nog het nodige naaiwerk aan te verrichten was. Ook kon zij als bloemiste haar hart ophalen aan het stylen van het bruidsboeket, corsages en de ringen. Hier was duidelijk veel zorg aanbesteed.

First look

Een van mijn favorieten momenten van een bruiloft, de first look! Het is altijd zo leuk, spannend en emotioneel tegelijk. Plus is het altijd een uitdaging om als fotograaf alleen dit moment vanuit beide perspectieven vast te leggen. Daarom vraag ik de bruidegom meestal om met zijn rug richtig de bruid te gaan staan. En vraag ik aan de bruid of zij haar bruidegom op de schouder wilt tikken. En dan krijg je dus dit soort platen, geweldig vind ik het. En ook zo mooi voor de gasten dit moment mee te mogen maken.

Aankomst trouwlocatie Kasteel de Kelder Doetinchem

Het bruidspaar moest circa een halfuurtje rijden voordat zij op hun droom trouwlocatie Kasteel de Kelder waren aangekomen. Hun eigen auto was mooi versierd met bloemen door de moeder van de Marijke. En Marijke’s zus had de schone taak het stel naar de trouwlocatie te brengen. Leuk detail is trouwens dat de schoenen van Marijke’s moeder dezelfde kleur als de trouwauto had.

Persoonlijke ceremonie in Kasteel de Kelder

Het bruidspaar werd feestelijk en vooral kleurrijk onthaald door alle daggasten. Voor degenen die mijn werk kennen houd ik enorm van kleur! Dus, van kleurrijke daggasten word ik enorm blij! De ceremonie bevatte alle ingrediënten die een goede ceremonie hoort te hebben: een lach, een traan, een moment van bezinning en het moment van ontlading. Ook was er ruimte voor liefdevolle woorden van paps en mams, hetgeen de ceremonie helemaal afmaakte.

Loveshoot bij Kasteel de Kelder

Met zo’n prachtige omgeving en een intens verliefd stel is het voor mij als fotograaf een cadeautje om een loveshoot te mogen doen. De loveshoot na de ceremonie verloopt altijd wat relaxter, omdat het bruidspaar dan het spannendste deel van de dag (de ceremonie) achter de rug heeft. Zo ook bij dit bruidspaar. Op ons dooie gemakje gingen we opzoek naar mooie plekjes en mooi licht.

Feestlocatie Het Onland Doetinchem

Van een romantische trouwlocatie vervolgden wij onze tocht naar een bourgondische feestlocatie, namelijk Het Onland in Doetinchem. Een barbecue met een varken aan het spit stond op het menu. De ijstaart deed zijn functie als trouwtaart en toetje, een goede keuze als je het mij vraagt!

Openingsdans John Legend – All of me

De DJ zorgde zorgde voor fijne muziek. Bovendien had het bruidspaar een openingsdans ingestudeerd. In hun vrije tijd zijn zij fervent dansers, dus een mooie openingsdans was zeker aan hen besteed. Zij dansten een Slow Fox Strot op het nummer ‘All of me’ van John Legend. Het was magisch! Na de openingsdans kon het feest beginnen!

Loveshoot in het donker

Tot in de late uurtjes werd gefeest en voordat ik naar huis ging, piepte ik er nog snel even met het bruidspaar tussenuit voor een laatste memorabele plaat. Wanneer het weer het toelaat en het bruidspaar hier zin in heeft, proberen we tijdens het feest altijd er even tussenuit te knijpen op een laatste memorabele foto te maken. Hier stond bij toeval een geweldig oude kar in het omliggende weiland. Wat lichtjes erbij en voila een mooi magisch plaatje.

loveshoot in het donker

Overzicht trouwleveranciers

Trouwlocatie: Kasteel de Kelder Doetinchem – https://www.kasteeldekelder.nl/
Trouwjurk: merk Pronovias, gekocht bij Koonings in Deurne. De winkel van de Nederlandse versie van Say Yes to the Dress. – https://koonings.com/
Bruidsschoenen: Elsa’s Coloured Shoes – https://www.elsacolouredshoes.com/nl/home
Trouwpak: O’Maggio in Elst – https://o-maggio.nl/
Schoenen bruidegom: Van Bommel – https://www.vanbommelschoenen.nl/
Ringen: Zuurdeeg & Ockels in Arnhem – https://zo-sieraad.nl/
Visagie: Touch of Colour Visagie – http://touchofcolourvisagie.com
Babs: Ruud Hissink
Feestlocatie: Het Onland in Doetinchem – https://hetonland.nl/
Dansschool: Dansen bij Versteegh – http://www.dansenbijversteegh.nl/

Gaan jullie trouwen?

En wil je jullie dag ook op bijzondere wijze laten vastleggen?
Neem eens een kijkje bij mijn portfolio en lees hier meer over hoe ik te werk ga als bruidsfotograaf.

Laat een reactie achter

× Heb je een vraag?