Bourgondisch trouwen in Venlo

Door Justa

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Mijn eerste grote klus na mijn zwangerschapsverlof: de bruiloft van Zipora en Carl. Een bruiloft die maar liefst 20 uur ging duren. Een Nederlands-Molukse bruiloft, waarbij de dames allemaal gehuld waren in Molukse klederdracht en de heren in Westers pak. Bij de gedachte alleen al ging mij fotografiehart sneller kloppen. Dit moest fantastische, kleurrijke beelden op gaan leveren!

Getting ready

Om klokslag 6 uur waren wij, Mariëlle van Vormbeelding Fotografie en ik, al uit de veren om bijtijds bij Zipora op de stoep te staan want er stond een vol programma op ons te wachten. Uiteraard begonnen we de dag eerst met een kopje koffie en een broodje; nog even een schietgebedje tussendoor voor mooi weer (lees: ‘droog’) en we konden van start. 

De laatste kledingstukken werden nog even gestreken en schoenen werden gepoetst. Zipora ging de make-up in en liet zich omtoveren tot een beeldschone traditionele Molukse bruid.

Loveshoot

Voor de loveshoot weken wij uit naar de tuin van de Domani. Werkelijk prachtig met al haar historie en groen. Ook hebben we hier de familieportretten geschoten. Een mooie oude muur, wat groen en de prachtige kleding maakte deze familiefoto’s een feestje om te maken. Na de loveshoot was er ook een moment dat met name de bruid even wat ‘stoom’ moest afblazen. Ik kan het dan niet laten hier een een plaatje van te schieten. Puurder dan dit kan niet.

Ceremonie

Het beloofde een bijzondere dag te worden; uiteraard gevuld met liefde, plezier en hier een daar een traan. Maar ook een dag van twee culturen die elkaar op ultieme wijze ontmoeten; hetgeen eigenlijk betekent mooie tradities, prachtige klederdracht, bourgondisch eten en uitbundig feesten op z’n Nederlands én Moluks in het knusse Venlo. De ceremonie werd maar liefst twee keer uitgevoerd. Een keer volgens Nederlands gebruik en een keer volgens Molukse traditie.

Het feest

Om circa 2 uur ‘s nachts werd het festijn afgesloten met de traditionele Molukse dans en een Hollandse bitterbal. Voor mij was dit een voorbeeld van hoe twee culturen op een gepaste manier hand in hand kunnen gaan. Een topfeestje als je het mij vraagt! Carl en Zipora, ik wens jullie al het moois voor de toekomst, veel geluk samen!

Bruidsfotograaf nodig?

Gaan jullie binnenkort trouwen? En wil je ook van dit soort pure, kleurrijke beelden? Neem dan vrijblijvend contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn!

Laat een reactie achter

× Heb je een vraag?